Çerkezoğlu, yaptığı açıklamada “Kanlı 1 Mayıs” olarak bilinen 1977 yılında Taksim’de yaşamını yitiren emekçileri, 1989’da Taksim’in özgürleştirilmesi mücadelesinde hayatını kaybeden işçileri ve 1996’da Kadıköy’de yaşanan 1 Mayıs’ta yaşamını yitirenleri andı.
“1 Mayıs, Kara Bir Tablo Eşliğinde Kutlanıyor”
1 Mayıs’ın yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında işçilerin bir araya geldiği, dayanışma ve mücadele günlerinden biri olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu, Türkiye’de ise bu özel günün yasaklar ve baskılar altında geçtiğine dikkat çekti.
Taksim Yine Yasaklandı
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs kutlamalarına kapatıldığını hatırlatan Çerkezoğlu, meydanın ve çevresinin barikatlarla kuşatılmasını eleştirdi. “2010-2012 arasında milyonlarca emekçiyle bu meydanı doldurduk. Ancak 2013’ten bu yana Taksim yeniden yasaklı” diyen Çerkezoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu barikatlar, ülkeyi yöneten siyasi iktidarın nasıl bir anlayışla hareket ettiğini açıkça gösteriyor. Dünyanın her yerinde işçiler kendi seçtikleri alanlarda 1 Mayıs’ı kutlayabilirken, biz yıllardır Taksim’in özgürlüğü için mücadele ediyoruz.”