Trendyol satıldı mı? Satın alma süreci, gerekli resmi onayların ardından tamamlanacak. Anlaşma sonrası Trendyol GO hizmet vermeye devam ederken, Uber Eats’in özellikleri de sisteme entegre edilecek. Her iki şirket de bu iş birliğini Türkiye ekonomisine duydukları güvenin bir göstergesi olarak değerlendiriyor.

Trendyol satıldı mı?

Uber ile Trendyol arasında imzalanan 700 milyon dolarlık dev anlaşma, yemek ve market teslimatı alanında Türkiye'de oyunun kurallarını değiştirebilir.

Dünya genelinde ulaşım ve teslimat alanında lider şirketlerden biri olan Uber Technologies, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret markası Trendyol ile önemli bir iş birliğine imza attı. Yapılan açıklamaya göre Uber, Trendyol GO’nun yüzde 85 hissesini yaklaşık 700 milyon dolarlık nakit ödeme karşılığında satın almak üzere anlaşmaya vardı.

Satın alma sürecinin tamamlanabilmesi için ilgili resmi otoritelerin onayı bekleniyor. Sürecin önümüzdeki aylarda resmiyet kazanması planlanıyor.

ABD'li Uber, Tredyol GO'nun çoğunluk hissesini satın alıyor - Bigpara  Haberleri

Uber Eats özellikleri Türkiye’ye geliyor

Anlaşma sonrasında Trendyol GO, mevcut haliyle kullanıcılarına hizmet vermeye devam edecek. Ancak orta vadede Uber’in global teslimat platformu Uber Eats’in ileri düzey özelliklerinin uygulamaya entegre edilmesi planlanıyor. Bu da kullanıcı deneyimini güçlendirmeyi ve sistemin daha entegre bir yapıya kavuşmasını sağlayacak.

Trendyol: Ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak istiyoruz

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, iş birliğinin sadece şirket için değil, ülke ekonomisi için de önemli olduğunu vurguladı. Çetin, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Global e-ticaret arenasında yer alan bir oyuncu olarak müşterimize kusursuz bir e-ticaret deneyimi sunmak, esnafımızın, üreticilerimizin işlerini büyütmesine destek olmak ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak için çalışıyoruz. Trendyol GO'nun yeni yapısıyla yoluna güçlenerek devam edeceğine yürekten inanıyoruz.”

Ayrıca Çetin, Trendyol’un yatırım planlarını sürdürdüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bu anlaşma, Türk teknoloji ve e-ticaret sektörleri ile Türkiye ekonomisinin gücünün bir göstergesidir. Trendyol Grubu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemize yatırım yapmaya devam ederken; gelecekte oluşabilecek farklı büyüme fırsatlarını değerlendirmeyi sürdüreceğiz.”

Uber, Trendyol GO'nun çoğunluk hisselerini satın alıyor - Diken

Uber CEO’su: Türkiye’deki büyümeden heyecan duyuyoruz

Uber CEO’su Dara Khosrowshahi de Türkiye pazarına olan ilgilerini şu sözlerle ifade etti:

“Uber ve Trendyol GO'nun bir araya gelmesi ile tüketiciler, kuryeler, özellikle küçük ölçekli ve aile işletmeleri başta olmak üzere restoran ve marketler için Türkiye'de teslimat sektörünü daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Bu anlaşma, Türkiye'ye duyduğumuz uzun vadeli bağlılığın bir göstergesidir. Trendyol GO ekibinin bugüne kadar ortaya koyduğu başarıdan son derece etkilendik ve bu büyüme ivmesini Türkiye genelinde sürdürecek olmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”

19 bin kurye, 90 bin market ve restoran sistemde

Türkiye’nin dört bir yanını kapsayan Trendyol GO platformu, bugün itibarıyla 19 bin kurye ve 90 binden fazla market ve restoran ile faaliyet gösteriyor. Bu geniş altyapı, Uber’in stratejik hedefleri açısından önemli bir temel sunuyor.